Utazás, fillérekből, hétköznapi luxusban.

Alter Travel

Alter Travel

Air Dolomiti - A regionális csoda

Légitársaság ajánló Vol. 1.

2018. május 26. - Egyeske

 

Hamarosan elveszítjük a régi repülés élményét. Voltak idők, amikor még egy Budapest-London járaton "féldisznót" szolgáltak fel a légiutaskísérők, azonban a fapadosok betörésével a tisztességes fedélzeti ellátás is eltűnőben van, a nosztalgiával pedig nem lehet jóllakni. Maradt a Wizzair fánk+kávé akciója 4 euróért, vagy jobb helyeken az ingyenes lucskos szendvics (TAP Air Portugal, mi így szeretünk!). 

Már csak a fentiek miatt is öröm volt 2017 júliusában az olasz regionális Air Dolomitival repülni 1 óra 55 percig Göteborg - München útvonalon. Gépünk egy tiszta  és rendezett Embraer EMB-195 volt. A legénység professzionális és gyors munkát végzett, kedvesek voltak (fontos ezt megjegyezni, mivel egy esti járatról van szó, tehát nem ez volt a műszak első repülése). A lábhely a legnagyobb volt, amit eddig tapasztaltam regionális járaton.

 

A göteborgi reptéren csápra állt az Embraer EMB-195-ösünk. A háttérben egy Turkish Airlines A321-es és egy SAS ATR-72-es látható. 

És most következzik a catering. A fedélzeti ellátásunk kenterbe vert mindent és mindenkit. Lufthansa ide, MALÉV oda, Wizzair amoda, ettől a kis olasz szépségtől a legnagyobbak is tanulhatnának! Vegyük is sorra mi mindennel kényeztették az utasokat: 

  • A repülés elején kézfertőtlenítő kendőt osztottak. Ez a gesztus már csak a hosszú tavú interkontinentális járatokon él (egyes esetekben ott sem). 
  • Üdítők és alkoholos italok széles választéka állt rendelkezésre. 
  • A két órás útra kis szendvicses dobozokat kaptunk, tartalma: egy sonkás, majonézes salátás szendvics és egy csomag csokis karika. 
  • A szendvics után kávét és teát szolgáltak fel. 
  • Leszállás előtt kaptunk egy közepes méretű zselécukorkát - apróság, ellenben nagyon figyelmes. 
  • Extra: a körülöttünk ülő kisgyermekes családoknak a személyzet szó nélkül adott egy kis dobozt, benne játékokkal és kirakóssal. 

 

img_20170709_190922.jpg

img_20170709_194753.jpg

 

Az utunk sima volt. A göteborgi reptér kicsi, könnyen áttekinthető, meglepően választékos étkezési és vásárlási lehetőségekkel. A müncheni időjárás miatt 20 perccel később szálltunk fel, azonban ezt a kis késést bőven behozta a pilóta. A müncheni reptérről majd egy külön posztban olvashattok. 

A repjegyem tartalmazta az ellátást, az ülőhely választást, egy felvihető kabinpoggyászt és egy kis táskát, illetve egy 23 kg-os feladott poggyászt. A repjegy ára Göteborg-München-Budapest vonalon 32.000 Ft volt. A késő esti közvetlen Wizzair feladott poggyásszal és ülőhely választással 33.000 Ft lett volna. Egy egyre gyakoribb eset, amikor nem olcsóbb a fapados... 

Az Air Dolomiti a Lufthansa leányvállalata, Münchenből üzemeltet a Lufthansa helyett járatokat bizonyos útvonalakon. Jelen esetben az anya sokat tanulhatna a leányától, mivel az Air Dolomiti élmény messze felülmúlta az Európa legjobb légitársaságának megválasztott Lufthansát (Skytrax 2017). Az Air Dolomiti egyébként egy 4 csillagos légitársaság a Skytrax oldalán. A Lufthansa már öt csillaggal rendelkezik. 

Jegyvásárlás és foglalás 9/10
Check-in és boarding  8/10
Ülőhely és lábtér 10/10
Fedélzeti kényelem (pokróc stb.) -/-
Fedélzeti ellátás (étel, ital stb.) 10/10
Fedélzeti szórakoztató rendszer - / - 
Tisztaság, komfort 8/10
Bázis reptér (tisztaság stb.) 10/10
Csatlakozás és hálózat 10/10
Összesítve 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://alter-travel.blog.hu/api/trackback/id/tr214003424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása