Utazás, fillérekből, hétköznapi luxusban.

Alter Travel

Alter Travel

Egy falat Svédország - Göteborg és környéke 1.

Útikalauz Vol. 3. - Svédország: Göteborg, Agnesberg, Vrangö, Styrsö

2018. június 20. - Egyeske

Göteborg Svédország második legnagyobb városa, agglomerációval együtt közel 850.000 ember lakja. A város Skandinávia ötödik legnépesebb városa és a régió legforgalmasabb kikötője. Előbbiekből kifolyólag Göteborg egy modern, lüktető város, megannyi szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel, közel a természethez, de megtartva egy "metropolisz" jellemzőit. Göteborgba a Wizzair repül napi rendszerességgel, Mi azonban Lufthansával érkeztünk müncheni átszállással. Repülőutunk közel 4,5 óra volt átszállással együtt (1 óra Budapest München, 2 óra München-Göteborg, 1,5 óra átszállás). Én szívvel ajánlom a Lufthansát (Air Dolomitit), ugyanis bizonyos esetekben olcsóbb, mint a Wizzair, szolgáltatási színvonalát tekintve, pedig messze egy magasabb kategória. 

img_20170630_082942.jpg

A müncheni reptéren sokkal kényelmesebb és gyorsabb az átszállás, mint a Lufthansa fő hubjában, Frankfurtban.

Göteborg-Landvetter repülőtérről a Flygbussarna busztársaság közlekedik a városközpontba, a retúr jegy 185 svéd korona (kb. 6300 Ft). A végállomás a Nils Ericson Terminal, amely magába foglalja a busz- és a vasútállomást. A városi közlekedés kiindulópontja is ez az állomás, illetve a Brunnsparken. 

Szállodánk a Quality Hotel Winn Göteborg volt, ahol 10 éjszakát töltöttünk egy Erasmus+ tréning keretében. Nagyon szívesen ajánlom ezt a szállodát, mivel a felszereltsége és a konyhája kiváló, van wellness részleg, illetve nem a város szívében van, azonban azt egy 5 perces buszozással könnyen el lehet érni (Gamla Tingstadsgatan 10, 402 76 Göteborg). 

img_20170701_143806.jpg

A Quality Hotel Winn a kertváros csendes utcái közt található.

Göteborg mesés városában a tömegközlekedést a vastraffik szolgáltatja, ők tartják fenn a busz-, villamos- és kompvonal hálózatot. Svédország nem olcsó hely, éppen ezért nem a magyar utazó legjobb barátja. A tömegközlekedés a lehető legolcsóbb opció, de így is hihetetlenül drága. Egy vonaljegy 30 svéd korona (kb. 1020 Ft), egy napijegy 95 svéd korona (kb. 3200 Ft), ebből kifolyólag nagyon sokat spórolhatunk, ha nem közlekedünk, de mivel ez ugye lehetetlen, ezért a következő  tanácsot javaslom, nyugodt szívvel. Svédország egy becsületes és békés hely, ebből kifolyólag nincsenek ellenőrök: nyugodtan blicceljünk. Én a 10 napot egy vonaljeggyel blicceltem végig, csak a szigetes napon vettem napijegyet a kompok miatt. Ha véletlenül mégis ellenőr érkezik, akiket a kék vastraffik-os sapkájukról lehet felismerni ugorjunk le a következő megállóban vagy gyorsan érvényesítsük vonaljegyünket! Egyszerű 's nagyszerű! 

img_20170704_195132.jpg

A vastraffik komphálózatot is fenntart a szigetek között, a kompok gyakran járnak, miden szigeten megállnak és hihetetlenül gyorsak. 

Mit csináljunk Svédország második legnagyobb városában? Mivel Göteborg nagyon sokoldalú, ezért pontokba fogom szedni a lehetőségeinket! Mit együnk és igyunk, hol tegyük mindezt és a legfontosabb: hogyan élhetjük túl Európa egyik legdrágább országát? A MÁSODIK RÉSZBEN EZEKRŐL LESZ SZÓ. 

 

img_20170701_223313.jpg

Göteborg, Te csodás...

A bejegyzés trackback címe:

https://alter-travel.blog.hu/api/trackback/id/tr6314054400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása